5 év kilométer korlátozás nélküli garancia minden modellre

5 év kilométer korlátozás nélküli garancia (taxi, bérautó és oktató gépkocsikra 3 év vagy 100.000 km)
A gépkocsi első forgalomba helyezésétől vagy az első tulajdonosnak történt átadástól (amelyik előbb következett be) számítva 5 évig érvényes, futásteljesítmény korlátozás nélküli garancia csak azokra a gépkocsikra érvényesíthető, amelyeket új gépkocsiként az EURÓPAI* hivatalos Hyundai értékesítési hálózat tagja adott el a gépkocsit megvásárló VEVŐ* részére.

* MEGHATÁROZÁSOK

- EURÓPA alatt az Európai Gazdasági Térség (EEA) országai (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság és Észak Írország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Olaszország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország) és Svájc értendő.

- VEVŐ alatt azt a magánszemélyt, gazdasági társaságot vagy más gazdálkodó szervezetet kell érteni, aki/amely:

  • 1. nem viszonteladás céljából vásárol új Hyundai gépkocsit egy hivatalos Hyundai márkakereskedéstől, vagy
  • 2. nem viszonteladás céljából vásárol eredetileg magánszemély, gazdasági társaság vagy más gazdálkodó szervezet által hivatalos márkakereskedéstől vásárolt Hyundai gépkocsit.

Az összesen öt évig tartó, kilométer korlátozás nélküli1 garancia érvényességének fenntartásához mindössze el kell végeztetni a gyári előírásoknak megfelelő rendszerességgel a gépkocsi karbantartását. Javasoljuk, hogy a karbantartásokat és a hozzájuk kapcsolódó átvizsgálásokat, a kopó-fogyó alkatrészek (fékbetétek, szűrők, olaj, stb.) cseréjét mindig Hyundai márkaszervizben végezzék el.

A Hyundai gépkocsik kötelező átvizsgálási, karbantartási technológiája olyan műszerek és berendezések meglétét és használatát igényli, amelyek jellemzően csak hivatalos Hyundai márkaszervizben állnak rendelkezésre. Az előírt átvizsgálások bármelyikének a hivatalos Hyundai márkaszerviz hálózaton kívüli elvégeztetése az 5 év általános garancia elvesztésével járhat. Ezért a garancia érvényességének fenntartása érdekében a gépkocsi teljes élettartama alatt célszerű ragaszkodni a gyári háttérrel és az eredeti alkatrészekkel rendelkező kijelölt márkaszerviz hálózathoz, és a kötelező átvizsgálásokat, karbantartásokat, esetleges javításokat mindig hivatalos Hyundai márkaszervizben elvégeztetni. Csak így biztosított, hogy a beavatkozásokat mindig a legfrissebb gyári információk birtokában levő, eredeti alkatrészeket használó, a gyári előírásokat ismerő és betartó szakember végezze.

Így 5 éven keresztül élvezhető a Hyundai garanciális biztonsága. Amennyiben pedig az autó már a garanciális időszak alatt eladásra kerül, az 5 év garancia természetesen automatikusan átszáll az új tulajdonosra. Ezzel is jelentősen javul az autó értékállósága a használtautó piacon.

A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítéséhez szükséges a gépkocsi eredeti, kitöltött és a megfelelő helyeken lepecsételt garanciafüzete, valamint az esedékessé vált karbantartások elvégzésének kétséget kizáró bizonyítása. Ez utóbbira célszerűen a garanciafüzetben levő kitöltött, aláírt és lepecsételt karbantartási kuponok szolgálnak. A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítése külön engedélyezési eljárást igényel, ez azonban a garanciális javítás időtartamát nem befolyásolja jelentősen. A garanciafüzet hiánya vagy az abban levő adatok hiányossága, ellentmondásossága, pontatlansága stb. miatt előfordulhat, hogy az eljárás során a garanciális igényt elutasítják.

Az 5 éves időtartamú Hyundai garancia mellé akár 5 év assistance szolgáltatás is jár. A Hyundai Assistance általános szolgáltatási feltételekről, a külföldről használtan importált gépkocsikra vonatkozó előírásokról és a garanciális időszakon túli gépkocsikhoz való megvásárlás lehetőségeiről ezen az oldalon talál hasznos információkat.

Az évenkénti díjmentes átvizsgálás a Hyundai nagyrabecsülésének kifejezése, amely szintén a szolgáltatási csomag részét képzi. Ennek alapján a Hyundai típusai évenként jogosultak egy díjmentes átvizsgálásra, ami egy hosszabb kirándulás, a családi nyaralás vagy a téli sítúra megkezdése előtt egy hivatalos Hyundai márkaszervizben vehető igénybe. Fontos tudnivaló, hogy a díjmentes átvizsgálás elvégeztetése nem helyettesíti a gépkocsira vonatkozó garancia érvényességének feltételeként előírt, kötelezően elvégzendő karbantartásokat.

Az átvizsgálás során a naprakész típusismerettel rendelkező munkatársaink szemrevételezéses ellenőrzéssel segítenek a gépkocsiját felkészíteni egy hosszabb útra, és tanácsokat adnak az utazáshoz szükséges, kötelező vagy hasznos tartozékok kiválasztásához.